Mandag 23. september begjærte reiseoperatøren Thomas Cook seg selv konkurs. Ving, som er et datterselskap av Thomas Cook, forteller at de fleste fly går som normalt igjen.

Hvordan kan man som reisende sikre seg mot økonomiske tap og hvilke rettigheter har man når en reiseoperatør går konkurs? 

 

Reiseforsikringens vilkår for konkurs

Mange er kanskje ikke klar over at hvis man har en reiseforsikring så vil ikke denne gjelde ved en konkurs. Kunder vil derfor ikke kunne søke erstatning for tur- eller ekstrautgifter via reiseforsikringen. Dette er bransjestandard og gjelder for alle selskap.

Har du derimot bestilt minimum 50% av ferieturen din med kredittkortet, vil reise- og avbestillingsforsikring være inkludert. Ved en eventuell konkurs har du derfor som kunde sterke reklamasjonsrettigheter.

 

Har du kjøpt reise med kredittkort, kan du opprette reklamasjonssak her.

 

Ving er medlem av Reisegarantifondet, som sikrer nordmenn i utlandet mot å bli strandet på ferie, dersom også norske reisende skulle bli berørt av konkursen. 

 

Når du bestiller en reise 

Det er alltid tryggest å bruke kredittkortet når man bestiller og kjøper en reise, enten det er på nett eller hos en reiseoperatør. Skulle det oppstå problemer, som i dette tilfellet en konkurs, har man reise- og avbestillingsforsikring inkludert og man har gode reklamasjonsrettigheter. Dette vil da sikre deg mot et betydelig økonomisk tap.